Raade og Myklebust taklet varmen best i Skaubygdaløpet

Det var nær 30 grader i skyggen da Skaubygdaløpet 2018 ble arrangert 27. mai. Heldigvis virket det som løperne tok sine forhholdsregler og fikk i seg nok væske underveis. Nå oppdatert reportasje med mange titalls bilder fra løpet.

Ifølge løpsleder Knut Bjerke var det ikke kommet inn noen meldinger om noen hadde brutt eller hadde trengt assistanse i det premieutdelingen var slutt. Da var riktignok noen få løpere igjen ute i løypa.

Det var litt lavere deltakelse totalt i år enn tidligere år, men det er gledelig å se at det er over 100 som stiller på den lengste distansen på en stekende varm dag som dette. 

Raskest på halvmaratondistansen var Camilla Raade fra Skjetten og Kjetil Myklebust, som løper for Nesodden kulturskole. De hadde begge god margin til de som fulgte på de neste plassene totalt for denne løypa. Raade utmerket seg som dagens gladeste løper både underveis - med hilsen til fotografen allerede etter en kilometer på bildet over, og med hopp og sprett over målstreken ca to timer senere som om det ikke hadde vært spesielt anstrengende i det hele tatt.

På bildet under ser vi Myklebust i lysløypa rett etter start. Han la seg ikke først, men åpnet litt mer forsiktig enn Henning Pedersen, 3TL Løpeklubb, som ledet ut fra Dalbanen. I mål skilte det imidlertid tre minutter i Myklebusts favør. 

Komplette, søkbare resultater med mellomtider er tilgjengelige på EQ Timings sider

 

 

Henrik Anker-Nilssen, Nesodden IF,  (bildet under) kjenner løypa godt etter å ha løpt mange runder i terrengkarusellen. I de bratteste bakkene på den andre kilometeren la han seg taktisk bak veteranen Jan Billy Aas, som åpnet litt hardere. Men i mål var han suveren løypevinner i 7-kilometeren.

Filip Fæste, DFI, kniver med Henrik Anker-Nilssen både på ski og i løping. Men denne gangen måtte Drøbak-gutten se seg slått. Han sikret seg imidlertid nestbeste tid i 7-kilometerløypa totalt. 

Raskeste kvinne på 7 kilometer var Anniken Gjerde Alnæs, Gjerdrum IL (bildet under).

 

Flere valgte som Anders Karlsen (281), Fjellstrand, å løpe i bar overkropp i varmen. Han fullførte på pene 1.37.17 og ble klassevinner i klasse 50-54 år. Nærmest bak ham følger Frode Stubberud (345), Peri Norge. 

Nestraskeste dame: Maja Ellefsrud, Nesodden IF (1199):

 

Alltid på plass i Skaubygdaløpet: Jan Billy Aas fra Ski - denne gangen også med salto over målstreken!

Det er helst i blå eller gul løypa at det blir enkelte spurtoppgjør. Men Siri Hatland og venninnen (nummeret er dessverre skjult) tok like godt en susende avslutning i Åpen løype uten tid. Bare centimetere skilte i mål!

Etter den første harde kneika opp fra lysløypa har Maja Ellefsrud fremdeles kontakt med Anniken Gjerde Alnæs. Senere økte avstanden. 

Mens de eldre løperne løp ute i skogsløypene, knallet yngre løpere til med en fartsfylt 600-meter rundt banen. 

En av årets 20-årsjubilanter i Skaubygdaløpet er Arvid Larssen: i karakteristisk stil, som regel i baktroppen, men alltid med godt humør og pågangsmot. Å holde ut i 3 timer  41 minutter i den varmen vi hadde i dag, er i seg selv en prestasjon. 

Lise Lysfjord Pettersen og Anita Øy løper for Romerike Ultraløperklubb. De hadde forberedt seg godt på en lang tur i skogen, med egen væskeforsyning. 

Bare én løper har vært med på hvert eneste Skaubygdaløp siden starten. Hvis han unngår skader, feirer Einar Berger, Skaubygda IL, neste år 25-årsjubileum, akkurat som arrangementet.

'

'

'

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift