Skaubygda IL

Skaubygda Idrettspark

Skaubygda Idrettspark

Klubbhus * Fotballbane * Løypenett for løping/turer

Skaubygda Idrettspark er idrettslagets hjemmearena. Den består av en grusbane for fotball - Dalbanen - (bygd 1988) og et klubbhus med garderober, badstuer, kontorer, møterom og andre fasiliteter (bygd 1999). Dessuten fins det et omfattende løypenett i marka rundt idrettsparken som brukes til idrettslagets løps- og trimarrangementer. 

Skaubygda IL har i mange år drevet et stort dugnadsarbeid for å vedlikeholde og utbedre disse løypene, med bl.a. klopper, flis, drenering, rydding av vegetasjon, mm. Deler av traseene er opparbeidet helt fra grunnen av med innsats fra vår iherdige dugnadsgruppe. Løypene er merket med maling i stibunnen. 

De viktigste delene av dette nettet er Hvit løype, Blå løype og Gul løype

Hvit løype går i skogkanten rundt klubbhuset og fotballbanen og brukes til barneløpene i Skaubygdakarusellen og Skaubygdaløpet. 

Blå løype brukes som lengste løype i Skaubygdakarusellen og som kort skogsløype i Skaubygdaløpet. Den starter og slutter i Skaubygda Idrettspark og er på til sammen 6,4 km (med tilleggsrunder 7 km i Skaubygdaløpet). Høyeste punkt er rett etter Bøhlerdammen ved Kardahlveien.

Nedenfor er Blå løype i et skjermutklipp fra Google Earth, sett fra nord-øst (Bunnefjorden nede til venstre, Breviksletta som en rett strek oppover fra start, før den går inn på FV156 ved Dal skole): 

 

Løypa er meget krevende, med sterk stigning de første 3 km - som du kanskje får inntrykk av i framstillingen av høydeprofilen her:

 

Gul løype er vår lengste løype. Iberegnet et par runder på fotballbanen ved start er den en halvmaraton (21,1 km), og den er hovedløypa i Skaubygdaløpet.  De første ca 3 km og de siste ca 3 km er identiske med Blå løype. Etter 3 km (ved Bøhlerdammen) tar den imidlertid sørover mot Frognmarka, krysser FV156 på dens høyeste punkt etter Rundvollbakkene, krysser Stubberudveien (grusveien til Frogn kirke) og går helt ut til nordenden av Oppegårdstjernet før den snur og går tilbake. 

Nedenfor ser du skjermutklipp fra Google Earth av Gul løype sett fra Oppegårdstjernet og nordøstover tilbake mot Skaubygda Idrettspark (enden av Bunnefjorden i øvre bildekant). "Lap"-markeringene er kilometerpasseringer: 

 

Her er høydeprofilen for Gul løype: 

 

  

Dugnadsarbeid: klopp ved Fuglesang; utkjøring av flis i blå løype

 

 

Skaubygda IL

Brevikveien 29, 1455  NORDRE FROGN

post@skaubygda.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift