Løpefest med løyperekord

Løypevinner John Christian D Hanssen slo til med løyperekord på halvmaraton i Skaubygdaløpet.

Forholdene var bortimot optimale. De fine forsommerdagene vi har hatt i det siste hadde gjort at løypene var tørrere enn på mange år. Halvmaratonvinner John Christian D Hanssen, Frogner Runners, var godt fornøyd med stiene i Frognmarka og sa at han fikk fin fartsfølelse av det gode underlaget. Han regner seg mer som skiløper enn som løper, men er vant til å løpe i terreng, og det er nok en fordel på de litt teknisk krevende stiene. Det som imponerte speaker og tilskuere mest med Hanssens rekordløp, var at han virket helt uberørt etter å ha fullført. Marginen tilbake til nestemann i løypa, Jostein Andersen fra Slevik IL, var solid - Andersen kom inn på 1.24.52. Tredjebeste tid totalt fikk Thomas Henriksen, Vidar/Frogner Runners, med 1.28.18

Blant damene var Julie Wiik, Tjøme Løpeklubb, en meget fornøyd løypevinner på halvmaraton. Hun hadde løpt og sett seg tilbake ganske hyppig underveis, men hun klarte å holde seg drøye halvminuttet foran de to neste på totallisten for 21,1: Lene Nitteberg, Nesodden IF fikk 1.51.22. bare seks sekunder foran Ann Viljugrein, Rustad, på 1.51.28.

I år som i fjor tok søsknene Julie og Thomas Meinicke, Jutul, løypeseierne i den korte skogsløypa (7 km). 

Som vanlig vanket det mange godord om arrangementet. Halvmaratonvinner Wiik mente at Skaubygda IL måtte ha bortimot rekord i god merking av løyper - så bra at det skulle holde selv for de som var så slitne at de ikke helt klarte å orientere seg!

Vi kunne vel heller ikke vært stor mer heldig med været. Yr hadde truet med en liten regnskur en time før start, men den var så liten at den bare vasket bort litt pollen før den ga seg. Da sola kom fram, ble det godt og varmt, men løperne mente det var såpass skygge i skogen at det ikke var noe stort problem. 

Her er resultatlisten (korrigert pr 02.06.17).  Du kan også søke seg gjennom EQ Timings resultatliste på nettet. 

Det ble en god del endringer i vår 20-på-topp-liste for Skaubygdaløpet.

 


Startfeltet på halvmaraton telte nesten 140 deltakere.


Starten har gått på halvmaraton, og John Christian D Hanssen (204) etterlater ingen tvil om at han har ambisjoner om å løpe fort - rett opp i tet allerede inne på grusbanen.


Ut fra banen og inn i skogen  - Hanssen øker sin ledelse. I bakgrunnen skimtes Jostein Andersen på tredjeplass. I mål var han nestraskest på halvmaraton. 


Jostein Andersen, Slevik IL

 

Thomas Henriksen valgte å åpne litt roligere enn en del andre, disponerte løpet godt og ble tredjeraskest i halvmaratonløypa. 


Julie Wiik i fint driv ut fra start - og har allerede lagt mange av de mannlige løperne bak seg.


Thomas Meinicke, Jutul, med soleklar ledelse etter mindre enn halvløpt 7-kilometer. 

... og her kommer søsteren, Julie Meinicke, og sikrer familien to løypeseire i år som i fjor.


Et felt med bl.a. tre Nesodden-veteraner i Skaubygdaløpet: brødrene Marius og Arnfinn Pedersen, bak han Martin Hansen.

 


I 200-meterfeltet var det mange deltakere som syntes det var tryggest å ha med ledsagere. 


Elias Ekroll Bjerke i full fart ut på 600-meteren - én runde rundt idrettsparken. 


Aleksander Fjeld Andersen, Geilo IL, lå på en klar andreplass totalt gjennom hele 7-kilometeren.  I klasse 20-23 år ble det imidlertid klasseseier. 


Henrik Anker-Nilssen, Nesodden IF, kjenner 7-kilometerløypa godt etter å ha løpt den i terrengkarusellen i hele vår. Det ga uttelling i form av tredjeplass totalt i løypa og suveren klasseseier i 14-15 år.


Julie Wiik, Tjøme Løpeklubb, smiler fornøyd etter sin første løpsseier noensinne - best på halvmaraton!


Som vanlig i Skaubygda: alle vinnere hylles med bølgen. Her er alle fire løypevinnere: John Christian D Hanssen, Julie Wiik, Thomas og Julie Meinicke.


Solide veteraner som utfører en viktig jobb: John Weydahl og Aud Figenschou Rømuld er "løypekompani" og sjekker at merking og annet er i orden før halvmaraton starter. Her har de fullført runden og rapporterer til løpsleder Knut Bjerke at alt er i orden. 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift