Deighan med ny rekord i Skaubygdaløpet

John Christian Deighan, Frogner Runners, slo til med en meget sterk løyperekord i det 25. Skaubygdaløpet. OPPDATERING: MANGE ENDRINGER I 20-PÅ-TOPP-LISTENE

OPPDATERING: Det ble uvanlig mange endringer i våre 20-på-topplister for de forskjellige løypene under Skaubygdaløpet 2019. Blant annet ble fem av de åtte beste tidene for halvmaraton menn notert i år. Tina Knutsmoen og John Christian Deighan befestet sine posisjoner på toppen av listene, med forbedrede tider på henholdsvis 7 km og halvmaraton. 

1.21.22 lyder den nye bestetiden på. Det er en forbedring på drøye halvminuttet i forhold til den gamle rekorden, som Deighan selv satte for to år siden. På andreplass i halvmaratonløypa fulgte Christian Callesen på 1.22.02, også det under den gamle rekorden. På bildet over ser vi Deighan på vei ut fra Skaubygda Idrettspark etter en snau kilometer og med kraftige klyv allede i tet. 

Raskeste kvinne på halvmaraton var Karoline Næss, Ull-Kisa, med 1.37.53 (vi beklager at vi kom i skade for å melde feil vinner her i en tidligere versjon av denne siden).

På 7-kilometeren var det Nesodden-dominans blant de raskeste. Mekonen Abraha fra Bjørnmyr (og Eritrea) vant suverent på 29.30 og ble med det eneste løper under halvtimen. Blant kvinnene var Tina Knutsmoen best. Hun hadde tredjebest tid av alle uansett kjønn og klasse med 31.20, bare slått av Abraha og en annen rask eritreer fra Bjørnemyr, Habtom Gebremeskel på 31.18.

Hele 129 stilte på halvmaraton, som var dagens mest populære distanse. Været spilte på lag med løperne - en litt overskyet morgen ble etterhvert til en skikkelig solskinnsdag, men likevel ikke så varm som fjorårets utholdenhetsprøve. Det var nok noen steder der vannet hadde blitt stående etter regnet tidligere i uka, slik at det var få som kom seg helt tørrskodd gjennom. Likevel var det som vanlig mest skryt for fine løyper og hyggelig arrangement. 

Her er resultatlisten i pdf-format.

Den søkbare resultatlisten fra EQ Timing ligger her.

Bildet under: Mekonen Abraha var sterkest på 7 km

Karoline Næss, Ull-Kisa var raskeste dame på halvmaraton, med 1.37.53. (bildet under). Her like etter start følges hun av en veteran i Skaubygdaløpet, Nesodden IFs Marius Pedersen. Denne avstanden dem imellom holdt faktisk helt inn til mål - Pedersen endte 3 sekunder bak. 

Tina Knutsmoen, Nesodden IF (bildet under) var suverent beste dame på 7 km:

 

Bildet under: Christian Callesen (410) lå som nummer to ut fra idrettsparken og holdt denne plassen hele veien, men endte altså ca halvminuttet bak klubbkamerat Deighan fra Frogner Runners. I dette feltet som fulgte tettest på vinneren, ser vi bakerst (i grønn Ås-drakt) 17-åringen Nils Tveite, som imponerte kraftig med 1.26.46.

 

 

En annen ung løper som gjorde en knallsterk innsats i den tunge halvmaratonløypa var Heine Husdal, DFI, i klasse 18-19 år. Her er han  på vei ut til en sluttid på 1.29.40. 

Det var 25-årsjubileum for Skaubygdaløpet i år. Bare én løper har vært med hvert eneste år siden starten, nemlig Skaubygdas egen Einar Berger (bildet under - nr 429). I mål ble han heiet inn med bølgen fra tilskuerne. 

Deighan og Callesen i lysløypa like før de sterke stigningene starter ca 1 km fra start. Callesen holder godt følge. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss på Instagram - vi er "Løpinga i Skaubygda": lopinga_i_skaubygda 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift