Skaubygdatrollet 70 år!

Knut Bjerke - drivkraften bak "løpinga i Skaubygda" - fylte 70 år torsdag 15. juni. Hva var mer naturlig enn å feire i idrettsparken med sesongavslutning for karusellen.

Over ser vi startfeltet på 200-meter, inklusive dagens mest populære deltaker: Bunnefjordtrollet. Etter løpet måtte denne gjesten ganske langt til skogs for å riste av seg nysgjerrige barn som lurte på hva han egentlig het ...

Et stort banner annonserte det runde tallet for alle som ankom Dalbanen denne kvelden. Men det var også noen overraskelser. Siden Knut gjerne omtaler seg som Skaubygdatrollet - eller ST i kortform - hadde noen godsnakket med et nabotroll ingen en gang visste eksisterte før denne kvelden. I det Knut skulle til å starte 200-meteren for de minste, greide styremedlem i Joggegruppa og vaffelstekereminensen Roy Busch å lokke frem fra bak klubbhuset  ---- Bunnefjordtrollet!. Til stor fryd for alle barna og til litt forlegenhet for jubilanten ble det derfor overrekkelse av gaver. Selvfølgelig hadde nabotrollet med seg et godt spann med favorittmaten til alle av sin sort, nemlig deilig trollkrem. I tillegg fikk Knut overrakt en spesialdesignet t-skjorte med portrett av seg selv som troll og det passende mottoet: "Skaubygdatroll er ikke slemme, men umulige å temme". 

Knut kunne selvfølgelig ikke svare med noen annen gave til gjengjeld enn det han som utrettelig promotør av løpinga forsøker å få alle til å kjøpe: et startnummer til karusellen. Og neimen var ikke Bunnefjordtrollet snauere enn at han øyeblikkelig stilte til start på 200-meter - til ustyrlig begistring for de minste. 

Med en litt mer alvorlig tone benyttet også leder i Skaubygda IL, Bjørn Dahl, anledningen til å gratulere og takke for det enorme arbeidet Knut nedlegger i Joggegruppa. "Dere er lokomotivet i idrettslaget vårt", sa han. 

Undertegnede kan som styremedlem bare slutte seg til gratulantene og underskrive på at ST er den helt uvurderlige drivkraften bak all den aktiviteten som går under fellesbetegnelsen "løpinga i Skaubygda", enten det er de 12 karuselløpene eller Skaubygdaløpet. Knut er en ukuelig optimist. Med sitt smittende humør og sine overtalelsesevner har han i år etter år fått med seg sambygdinger på dugnader og fellesinnsats som aldri kan måles i penger. Han er raus med ros når det går bra, men gir seg aldri med å lete etter enda noen detaljer som kan finpusses for å få arrangementer til å gå enda litt bedre. 

Vi håper den spreke 70-åringen kan fortsette å holde koken i lang tid fremover. Men nå kan du ta en pust i bakken og en tallerken trollkrem, Knut! Det er flere dager til vi skal ha evaluering av vårsesongen! 

Det var selvfølgelig løp denne kvelden også. Her er resultatlisten.  Det ble også et par forandringer i vår 10/20-på-toppliste

Under ser vi Roy hjelpe Bunnefjordtrollet å få gavene ut av sekken. ST følger spent med.

Nedenfor har Knut overrakt Bunnefjordtrollet rødt startnummer. Dermed var Knut klar for det han mente var viktigst - å få startet 200-meterfeltet.

Et passende motto for ST: det siste noen vil beskylde ham for, er å være slem!

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift