God oppslutning på dugnad

1. april-dugnaden gjorde løypene bortimot klare for karusellåpning.

Antagelig vil mange som har vært med på Skaubygdakarusellen opp gjennom årene gjøre store øyne når de første gang går eller løper gjennom løypa i år. Det er tatt ut atskillige kubikkmeter trevirke i og langs løypetraseen, og enkelte steder er det nesten vanskelig å kjenne seg igjen. Men de gode nyhetene bør understrekes: det er blitt lyst og fint , og selv med de mange tonn tunge skogsmaskinene er det helt minimalt med spor i selve løpstraseen. Vi i Skaubygda IL må bare gi anerkjennelse til proffene som har greid å sette så små spor etter seg selv med så stort uttak av virke - bra jobbet!

Men det er altså noen få steder hvor det trengs litt utbedring. 1. april kom vi svært langt i å ordne dette, da oppmøtet til den annonserte dugnaded var stort. Spader, krafser, river og grensakser ble brukt gjennom hele blå løype, og "løypekontrolløren"  kunne bare konstatere at det selv etter to dager med striregn er så å si klart for løping. Tre uker til med opptørking kommer til å gi perfekte forhold 20. april, når første runde går. 

Nedenfor er noen glimt fra dagens dugnad:

Litt vindfall var det. Godt å ha sikker motorsagfører i Erik. 

            

Snur du deg i det du har klatret den første halve kilometeren opp fra lysløypa og du er i ferd med å nærme deg 90-graderssvingen, ser landskapet slik ut. Et langt belte av skog er tatt ned her, og det fortsetter nok en drøy kilometer sørover. 

De som har løpt her mange ganger, kjenner igjen kloppen etter 90-graderssvingen. Men nå kommer du ut i det åpne hogstfeltet med en gang du har passert kloppen.

Her får vi litt inntrykk av hvor store skogsmaskinene som har vært brukt her har vært. Sporene går sørover der rød og blå løype deler seg. Men, som vi ser, løypa til høyre for sporene er i fin stand!

Det eneste stedet hvor maskinene har krysset løypa på en måte som har skadet litt, er her, litt før rød og blå løype deler seg. Men med det tallrike mannskapet på dagens dugnad, gikk det raskt å ordne det verste. Litt opptørking, så blir dette finere enn det var før (husker noen gjørma oppover denne lille bakken når det hadde regnet litt?).

Mesteparten av dugnaden ble konsentrert om løypene, men Vigdis og Tom sørget for å fikse litt på området rundt klubbhuset også.

Såpass mange møtte på dugnaded at vi kunne spesialisere oppgavene litt. Her er bålmesteren i gang - med sin unge assistent.

For ingen dugnad er selvfølgelig komplett uten en god kaffepause - i dag med mulighet for pølsesteking på bålet. 

Vil du være med på dugnad? Vi satser på ny innsats lørdag 8, april kl 10.00!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift